Laptopadapter

Een laptop kan niet zonder adapter. Het is dan ook zeer vervelend als uw laptopadapter kapot gaat en u een nieuwe moet aanschaffen. De aanschaf van een nieuwe laptopadapter is gelukkig niet ingewikkeld, maar u moet wel goed weten waar u op moet letten. Zo voorkomt u dat u per ongeluk de verkeerde koopt. Lang niet iedereen is bekend met de wereld van voltage, stroomsterkte en accu’s. Hieronder staan enkele zaken waar u in ieder geval op moet letten bij de aanschaf van een laptopadapter.

Wat is een adapter?

Het Engelse werkwoord ‘to adapt’, kan naar het Nederlands vertaald worden als ‘aanpassen’. Een adapter is dus een voorwerp dat het ene voorwerp aanpast aan een ander voorwerp. In de wereld van laptopadapters is een adapter het deel van de oplader dat ervoor zorgt dat u uw laptop aan de netspanning kunt aansluiten. Dit kan niet zonder adapter. Uit een stopcontact komt namelijk een wisselstroom en een laptop maakt gebruik van gelijkstroom. De laptopadapter zet deze wisselstroom om in gelijkstroom en zorgt voor de juiste voltage en stroom. Zo laadt de adapter uw laptop op.


Input en output

Bij de aanschaf van een nieuwe adapter moet u op zowel de input als de output letten. De input is wat de adapter ingaat: de spanning die uit het stopcontact komt. Dit bedraagt in Nederland over het algemeen 230V/AC. De output is wat er uit de adapter komt en vervolgens de laptop binnengaat. De meeste apparaten hebben een output waarde tussen de 18 en de 20 volt. Zoals u kunt zien ligt dat getal vele malen lager dan de netspanning. Als de laptop een hogere spanning binnen zou krijgen, zou het de accu flink kunnen beschadigen.

De juiste aansluiting

Ten slotte moet u letten op de aansluiting van de adapter op uw laptop. De adapter moet natuurlijk wel op de laptop aangesloten kunnen worden. Zorg ervoor dat u altijd de juiste aansluiting voor uw laptop heeft. Deze verschillen per merk, maar ook kunnen de aansluitingen van laptops van hetzelfde merk onderling verschillen. Via Accu-adapter kunt u gemakkelijk een accu adapter bestellen voor uw laptop. Hier vindt u vele verschillende soorten laptopadapters voor verschillende merken. U geniet bovendien van twee jaar garantie op het product dat u aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *