diensten

De NVWA is er voor bedrijven die een erkenning, registratie of vergunning aan willen vragen. Om hier als bedrijf voor in aanmerking te komen is het van belang dat er van tevoren wel al is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een aanvraag formulier is makkelijk in te vullen wanneer je eHerkenning hebt.

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is belangrijk voor iedere ondernemer in de levensmiddelen industrie

De NVWA zorgt ervoor dat voedsel en andere diverse consumentenproducten bewaakt worden op kwaliteit. Het is van groot belang dat dieren en planten gezond blijven, omdat ze even later weer door de mens worden opgegeten. De NVWA is verantwoordelijk voor het feit dat hetgeen wat jij consumeert veilig en verantwoord is. Het is ook belangrijk dat het dierenwelzijn in takt wordt gehouden.

Om de natuur mooi te houden is het ook van belang dat de natuurwetgeving wordt gehandhaafd. De NVWA is voor deze zaken verantwoordelijk. Als jij dus via jouw webshop voedsel verkoopt, krijg je te maken met de NVWA.

Vergunningen aanvragen bij de NVWA

Als ondernemer kun je natuurlijk niet zomaar zelf kiezen wat je precies doet. Voor een aantal zaken is het belangrijk dat je een vergunning aanvraagt. Sterker nog, voor een aantal zaken is een onderneming verplicht om een vergunning aan te vragen. Bij de NVWA heb je als onderneming de mogelijkheid om een registratie of vergunning aan te vragen. Een vergunning bij de NVWA vraag je aan doormiddel van eHerkenning.

eHerkenning is een inlogmiddel voor ondernemers waarmee zij zichzelf identificeren bij de overheid. Een van deze overheidsorganisaties is de NVWA. eHerkenning voor de NVWA aanvragen is dus van belang wanneer je zaken wilt doen als ondernemer.

NVWA houdt zich bezig met de algehele toezicht in de voedingsmiddelen industrie

De NVWA is niet alleen de partij die zich bezig houdt met het verstrekken van registraties en vergunningen. De NVWA houdt zich ook bezig met het handhaven van afgesproken regels. Regelmatig doen ze een inval bij diverse ondernemingen die bezig zijn met bijvoorbeeld voedingsmiddelen. Hier kijken ze dat of alles wel netjes gebeurd zoals het hoort. Dit is natuurlijk in groot belang van de consument. Door een partij als de NVWA weet je namelijk als consument zeker dat je niet ziek wordt van een stukje vlees wat je op je bord hebt liggen.

Wanneer je als bedrijf een vergunning nodig hebt en hiervoor de NVWA moet raadplegen is het verstandig om een kijkje te nemen op de website van de NVWA, hier vind je meer informatie. eHerkenning aanvragen kan vervolgens bij één van de zes aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *