Op onze website van handelassistent helpen we je altijd graag als het gaat om handel drijven. Het geven van relatiegeschenken draagt ook bij aan een hopelijk meer handel. Je bouwt door het geven en krijgen van relatiegeschenken aan de klantrelatie. Je geeft hierdoor het gevoel dat jij je klant echt waardeert en het dus niet enkel om het geld gaat. In de het grote aanbod relatiegeschenken snappen we dat je soms de weg kwijt raakt en moeilijk een beslissing kunt maken. We helpen je graag in deze blog om te vertellen waar je op moet letten bij het geven van een relatiegeschenk.

Houdt rekening met de branche

Bij het geven van een relatiegeschenk is het heel belangrijk om de branche waarin je acteert goed mee te laten wegen. Het geven van leuke vrolijke smileys in de uitvaartbranche is hoogstwaarschijnlijk ongepast. Daarentegen is het uitermate geschikt voor kinderen. Hierbij is niet alleen het cadeau van belang, maar ook de tekst die je er bij aan toevoegt. Een leuke en originele zin kan een relatiegeschenk maken of breken. Houdt hier dus rekening mee.

Houdt rekening met het bedrijf

Eenmaal een leuk cadeau gevonden dat past binnen je branche? Zorg dat je wel de situatie van de klant kort analyseert. Wanneer een bedrijf om welke reden dan ook minder goed presteert is het krijgen van een leuk en vrolijk cadeau niet geschikt. Kun je dan beter helemaal geen relatiegeschenk geven aan een slechtlopend bedrijf? Jawel! Toon juist empathie en medeleven en zorg voor een passend cadeau waarmee je het bedrijf een riem onder het hart geeft. 

Houdt rekening met de omgeving

We willen niet dat je ellelang moet analyseren voordat je een relatiegeschenk geeft. Toch willen we je kort meegeven dat je ook rekening moet houden met de omgeving. Hiermee bedoelen we veranderingen in het klimaat of de maatschappij. Voor afgelopen jaar is het bijvoorbeeld dat je rekening houdt met de Corona pandamie en de black lives matters beweging. Dit kan namelijk gevoelig liggen bij de klanten. Ga eens bijvoorbeeld voor duurzame relatiegeschenken en laat zien dat je meegaand met het klimaat bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *