Moet jij noodgedwongen thuiswerken door het coronavirus? Bevalt het je wel, maar vind je dat het nog effectiever kan? Thuis kun je net zo effectief werken als op kantoor, alleen moet je wel de juiste benodigdheden in huis hebben. Een zakelijke laptop met snelle wifi-verbinding, een headset of koptelefoon voor de Team-meetings en een goede werkplek waar je comfortabel kunt werken: dit heb je nodig voor succesvol thuiswerken.

Een zakelijke laptop met goede verbinding

Als je thuis gaat werken heb je een laptop nodig. Waarschijnlijk heb je vast wel een laptop in huis, maar deze voldoet niet altijd aan de eisen. We raden je aan om een zakelijke laptop aan te schaffen die je alleen voor je werk gebruikt. Kies voor een laptop met Windows 10 Pro als besturingssysteem. Hiermee kun je namelijk thuis inloggen op het netwerk van je werk en heb je toegang tot alle benodigde documenten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een desktop te werken. Zorg ervoor dat je een goede wifi-verbinding hebt, zodat je je werk makkelijk en snel kunt doen. 

Headset of koptelefoon

Naast een zakelijke laptop is het belangrijk dat je een headset of koptelefoon in huis hebt. Je zult vast en zeker te maken krijgen met Team-meetings en je wilt je collega’s natuurlijk wel goed kunnen verstaan. De meeste laptops beschikken over een webcam en microfoon, maar de kwaliteit hiervan is niet altijd goed. Je kunt er dan ook voor kiezen om een headset met microfoon aan te schaffen, zodat je gesprekspartners je luid en duidelijk kunnen horen. 

Je kunt natuurlijk ook een gewone koptelefoon aanschaffen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een koptelefoon met noise-canceling zodat je geconcentreerd kunt werken. 

Een goede werkplek

Naast de benodigdheden om je werk goed te doen, is het belangrijk dat je een comfortabele werkplek inricht. We raden aan om in een rustige ruimte te werken. Doe dit het liefste niet aan de eetkamer, maar in een afgeschermde ruimte. Zorg ervoor dat je een goede bureaustoel hebt die je kunt verstellen. Op deze manier houd je lichamelijke klachten buiten de deur. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je werk wat prettiger maken. Denk hierbij aan een tweede monitor of een printer. Daarnaast kan een iPad van pas komen tijdens je werk om snel iets op te zoeken of om te werken en videobellen tegelijk. Wist je dat iPads huren tegenwoordig een ding is? Je kunt goedkoop een iPad huren op het internet en deze vervolgens na je thuiswerk-periode weer inleveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *