Heb je een eigen bedrijf en kom je erachter dat het bijhouden van de administratie een lastige taak is? Dan is het een goed idee om naar een gespecialiseerde partij te zoeken, die de administratie bij je uit handen kan nemen. Daarnaast is het belangrijk voor de Belastingdienst dat je debiteurenbeheer op de juiste manier wordt uitgevoerd. In deze blog lees je wat debiteurenbeheer inhoudt en welke voordelen er zitten aan het uitbesteden van deze administratieve werkzaamheden. Wanneer je een expert inschakelt die je debiteurenbeheer overneemt, houd je meer tijd over dat je direct in je onderneming kunt steken.

Wat houdt debiteurenbeheer in?

Debiteurenbeheer heeft alles met je klanten te maken. Debiteuren zijn namelijk klanten die openstaande facturen bij je onderneming hebben. Voor een positieve cashflow is het belangrijk dat je debiteuren binnen de afgesproken termijn betalen. Om dit te managen, dien je er soms bovenop te zitten. Wanneer je niet betalende klanten hebt, kost dit je geld tijd en veel energie. Hoewel je een positieve relatie met je klanten wil behouden, is het belangrijk dat zij de openstaande facturen aan je voldoen. Hoe meer klanten je krijgt, hoe minder overzichtelijk je debiteurenbeheer wordt. Het is daarom slim om een team aan te stellen die je debiteurenbeheer verzorgt als je onderneming blijft groeien.

Ben je zelfstandig ondernemer en kost het debiteurenbeheer je te veel tijd? Dan kun je erover nadenken om het aan een ander bedrijf uit handen te geven. Hieronder lees je wat de voordelen van het uitbesteden van je debiteurenbeheer zijn.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van je debiteurenbeheer?

Wil jij je debiteurenbeheer uitbesteden? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen hiervan zijn. Allereerst zal je meer tijd hebben om andere belangrijke taken binnen je onderneming op te pakken. Daarnaast biedt een partij die debiteurenbeheer voor je verzorgt vaak specialistische kennis, waardoor je meer van hen kunt leren. Verder is de kans groot dat je klanten eerder gaan betalen, aangezien gespecialiseerde debiteurenbeheerders allerlei manieren weten en toepassen om de openstaande facturen zo snel mogelijk te innen. Wanneer je sneller over het te ontvangen bedrag beschikt, heeft dit een positieve invloed op je werkkapitaal. Je kunt sneller in je onderneming investeren, waardoor jij je bedrijf kunt laten groeien.

Verder biedt het je financiële flexibiliteit aangezien de kosten voor goed debiteurenbeheer variabel worden als je er een externe partij op zet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *