Foto: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/paar-document-berekenen-biljetten-6964107/

Ben je ondernemer en zoek je naar een manier om je facturatie zonder te veel moeite in goede banen te leiden? Dan kan online facturatie een uitkomst voor je zijn. Wanneer je hiervoor kiest kun je facturen met één druk op de knop goedkeuren en naar de klant verzenden. Door er een online betaallink aan te koppelen, kan je klant de factuur makkelijk en snel betalen. Dit scheelt zowel jezelf als de klanten veel tijd. En tijd kost uiteindelijk geld, toch? In deze blog lees je welke voordelen er aan online facturatie zitten en kom je erachter op welk moment je geen btw op de factuur hoeft te zetten.

Wat zijn de voordelen van online facturen maken?

Online facturen maken scheelt je veel tijd. Doordat je de facturen online aanmaakt, kun je ze direct in je online administratie verwerken. De meeste boekhoudpakketten bieden je de optie om alles met elkaar te koppelen. Hierdoor kost je belastingaangifte je elk kwartaal ook veel minder tijd. Wanneer je online factureert, ben je ook nog eens milieubewust bezig aangezien je geen papieren facturen meer print en in een envelop naar de klant stuurt. Ben je onderweg en vraagt een klant de factuur op? Dan kun je er altijd en overal online bij. Dit geeft je veel vrijheid, aangezien je niet bij je computer in de buurt hoeft te zijn. Je kunt de online factuur ook op een tablet of smartphone inzien.

Verder kun je facturen niet langer kwijtraken als je ze online opmaakt, verstuurt en bewaart. Als laatste kun je een betaalsysteem aan je online factuur koppelen. Hierdoor kunnen de klanten direct met iDeal betalen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je cashflow positief blijft en sneller wordt.

Wanneer maak je een factuur zonder btw aan?

Maak je een factuur zonder btw? Dan is het belangrijk dat je van tevoren checkt of je écht geen btw aan de klant hoeft te rekenen. Sommige goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw. Wanneer dit voor jouw product of dienst geldt, dien je dit duidelijk op de factuur naar de klant te vermelden. Wanneer je normaal gesproken wel btw rekent, maar je klant in het buitenland gevestigd is, hoef je ook geen btw te rekenen. Een factuur zonder btw, wordt ook wel btw verlegd genoemd. Voorbeelden van goederen of diensten waar je geen btw over te betalen zijn de diensten van uitvaartondernemers, het verlenen van uitzendrechten voor radio- en televisie en sommige geneeskundige diensten. Alle vrijstellingen vind je terug op de website van de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *