Het vergaderproces is een van de meest vervloekte bedrijfsprocessen in Nederland. We houden nou eenmaal niet van vergaderen, omdat we vaak het idee hebben dat ze tijdverspilling zijn. En helaas is dat ook te vaak het geval. Vergaderingen verlopen niet efficiënt, hebben weinig resultaat en worden niet goed of te laat opgevolgd. In dit blog zetten wij enkele handige vergadertips op een rijtje zodat jij vanaf nu wel resultaat uit je vergaderingen gaat halen. Zo zijn vergaderingen niet langer tijdverspilling, maar echt een middel om jouw bedrijfsdoelen te behalen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Weinig is zo frustrerend als een vergadering waarbij je merkt dat een groot deel van de deelnemers slecht voorbereid is. Zie erop toe dat iedereen de benodigde stukken heeft doorgenomen en zijn of haar actiepunten heeft voltooid. Ook kan het zeer waardevol zijn om de notulen van de voorgaande vergadering nog eens door te lezen. Zo weet je zeker dat iedereen weer in dezelfde flow komt.

Vergader papierloos

Wellicht dat je het grappig vindt klinken, maar er zijn nog steeds bedrijven die tijdens vergaderingen gebruik maken van papier voor notulen, actiepunten en beslissingen. Dit is echt niet meer van deze tijd en bovendien ook nog eens bijzonder inefficiëntie. Zorg dat je begint met papierloos vergaderen.

Werk met een vergadertool

Wanneer je wilt gaan beginnen met papierloos vergaderen, kan het super handig zijn om meteen over te schakelen op het gebruik van een vergadertool. Papierloos vergaderen kan ook met Word of Google Docs, maar een vergadertool is meestal veel handiger. Ze bieden vaak de mogelijkheid om notulen, beslissingen en actiepunten te scheiden. Ook kun je werken met vergadertemplates, waardoor je een groot deel van het proces van de voorbereiding kunt voorbereiden.

Heb jij nog handige vergadertips om efficiënter te vergaderen? Laat ze gerust achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *