Automated Guided Vehicles worden afgekort ook wel AGV’s genoemd. Het betreft voertuigen die volledig geautomatiseerd zijn. Omdat deze met speciale navigatietechnieken zijn ontworpen kunnen ze moeiteloos zelfstandig door een ruimte manouvreren.

Automated Guided Vehicles zijn onbemande voertuigen. Het voordeel ervan is dat ze ingezet kunnen worden in zowel bestaande als nieuwe omgevingen. Een AGV kan zowel manueel als automatisch opereren.

Veiliger en efficiënter werken met Automated Guided Vehicles

Een van de taken waar een AGV zich met uitstek voor leent is het horizontaal verplaatsen van bijvoorbeeld pallets. Zodra de producten gereed zijn en van de productielijn afkomen worden ze door de AGV naar het magazijn gebracht.

Zou dit werk door mensen gedaan moeten worden, dan zal dit al snel als saai worden ervaren omdat men misschien wel honderd keer per werkdag dezelfde afstand af zou moeten leggen. Een AGV daarentegen zal dit werk veilig en met een constante snelheid uitvoeren.

Door er als ondernemer voor te kiezen om in plaats van personeel Automated Guided Vehicles in te zetten wordt er niet alleen kostbare tijd bespaard, ook de transportschades zullen tot een minimum worden gereduceerd.

Automated Guided Vehicles kunnen een ideale oplossing zijn

Omdat een AGV eenvoudig te implementeren is en daarnaast ook nog aantrekkelijk is om in te investeren, kunnen ze voor ieder bedrijf de ideale oplossing zijn. Het is voor iedere sector mogelijk om een oplossing op maat te kunnen bieden.

Hierdoor kan er zowel flexibiliteit als meegroeimogelijkheid worden geboden. De logistieke interface van een AGV is namelijk eenvoudig met ieder ERP-systeem te integreren. Dit zorgt voor aanzienlijk veel mogelijkheiden.

Automated Guided Vehicles zijn ideaal in combinatie met een voorraadbeheersysteem. Wanneer het een eenvoudig concept betreft is het ook mogelijk om te kiezen voor een standalone oplossing. Dit houdt in dat de AGV volledig zelfstandig de werkzaamheden uitvoert.

De voordelen van het inzetten van een AGV

Zoals eerder in dit artikel is vermeld heeft het inzetten van Automated Guided Vehicles een aantal voordelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn dat de AGV nauwkeurig, efficiënt en veilig zijn werk doet.

Omdat iedere AGV op maat gemaakt kan worden zorgt dit voor een grote schaalbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast komen alle AGV’s uit ons eigen magazijn wat inhoudt dat ze zowel kwalitatief uitstekend als betrouwbaar zijn.

Zowel het ontwerp, de vernieuwing of verandering aan het apparaat, de software, hardware en uiteindelijk de aftersales houden wij volledig zelf in de hand. En misschien wel het grootste voordeel van Automated Guided Vehicles is dat deze ook met bestaande systemen eenvoudig te configureren zijn.

Door voor Automated Guided Vehicles te kiezen zorg je er als ondernemer niet alleen voor dat het eenvoudiger is om de concurrentie aan te gaan met lagelonenlanden, het zorgt ook voor meer werkgelegenheid in eigen land.

Omdat de vergrijzing in de komende jaren steeds verder zal toenemen en het binnenhalen van goed personeel uit het buitenland steeds lastiger wordt, kan investeren in Automated Guided Vehicles de ideale oplossing zijn om logistieke processen binnen je bedrijf optimaal uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *